HIPP HOPP

HIPP HOPP er et førskoleprogram der skal udvikle sprog, motorik, problemløsning og udtryksformer. Det er et program til børn, som snart skal starte i skole samt deres forældre.

Hvem henvender HIPP HOPP sig til?

Daginstitutionerne indstiller børn, som har behov for et lille skub for at få en bedre skolestart.

Hvad er HIPP HOPP?

HIPP HOPP er et førskoleprogram der skal udvikle sprog, motorik, problemløsning og udtryksformer. Det er et program til børn det snart skal starte i skole og til deres forældre.

Forældre og barn er sammen om Hipp Hopp’s spændende aktiviteter, og på den måde vil barnet lære om sig selv og sin verden.  Barnet vil få mere selvtillid og mod på at starte i skole. Programmet tilbydes familier, der kan have særlig glæde af at være godt forberedt på de udfordringer, som barnet møder i skolen.

Hvad er målet med HIPP HOPP?

Målet med HIPP HOPP er at styrke skoleparatheden for de deltagende børn.

HippHopp skal bidrage til, at de deltagende børn:

  • Udvikler et alderssvarende sprog, så de kan sætte ord og begreber på det, de møder i hverdagen.
  • Kan give udtryk for sig selv og aktivt bruge sproget til løse problemer med.
  • Med hjælp fra deres forældre bliver bedre til at udforske og løse problemer i samarbejde med andre.
  • Udvikler deres fin- og grov motorik alderssvarende.
  • Udvikler et alderssvarende kendskab til forskellige kulturelle og børnekulturelle udtryksformer som for eksempel litteratur, spil og lege, så alle børnene selv bliver i stand til at tegne, lege og male.

Hensigten er at gøre børnene i programmet parate til skolestart, så de på lige fod med deres klassekammerater forbliver aktive og selvstændigt kan håndtere udfordringer.

Hvordan gør vi?

Metoden er at styrke forældre i at ruste deres barn til en bedre skole start.

Hver uge får familien en ny historie om flodhesten Hipp og kaninen Hopp. Hver uge har også et nyt emne som for eksempel dyr, venner, eventyr, superhelte eller prinsesser. Ugens aktiviteter har alle noget at gøre med emnet. Forælder og barn skal lave aktiviteterne sammen. Man bruger ca. 15 min om dagen på aktiviteten.

Hver anden uge får man besøg af en guide, der fortæller om de ting, man skal lave. Det tager ca.1 time. Guiden har alle ting med.

Hver anden uge mødes man med de andre HippHopp- forældre i området. På mødet vil der være oplæg, der dels handler om det, man arbejder med der hjemme og dels om børns udvikling, sund mad og andre ting. Koordinator og guider står for disse møder. De har en varighed af ca.2 timer og de fleste er uden børn.

I løbet af de 30 uger man er med, er der 3 HippHopp-fester som er for hele familien. Aktiviteten til sådan en fest kan for eksempel være at tage ud på en bondegård eller lign.

Som noget særligt i Helsingør kommune har vi ansat en tyrkisk guide og en arabisk guide så alt kan blive oversat, så familierne kan få mest muligt ud af at være med i HippHopp.