Hvordan gør vi?

Metoden er at styrke forældre i at ruste deres barn til en bedre skole start.

Hver uge får familien en ny historie om flodhesten Hipp og kaninen Hopp. Hver uge har også et nyt emne som for eksempel dyr, venner, eventyr, superhelte eller prinsesser. Ugens aktiviteter har alle noget at gøre med emnet. Forælder og barn skal lave aktiviteterne sammen. Man bruger ca. 15 min om dagen på aktiviteten.

Hver anden uge får man besøg af en guide, der fortæller om de ting, man skal lave. Det tager ca.1 time. Guiden har alle ting med.

Hver anden uge mødes man med de andre HippHopp- forældre i området. På mødet vil der være oplæg, der dels handler om det, man arbejder med der hjemme og dels om børns udvikling, sund mad og andre ting. Koordinator og guider står for disse møder. De har en varighed af ca.2 timer og de fleste er uden børn.

I løbet af de 30 uger man er med, er der 3 HippHopp-fester som er for hele familien. Aktiviteten til sådan en fest kan for eksempel være at tage ud på en bondegård eller lign.

Som noget særligt i Helsingør kommune har vi ansat en tyrkisk guide og en arabisk guide så alt kan blive oversat, så familierne kan få mest muligt ud af at være med i HippHopp.